Splošni pogoji poslovanja

You are here

Splošni pogoji poslovanja

Zasebnost

V skladu s splošno uredbo EU o varovanju osebjih podatkov bomo v spletni trgovini https://denisedame.com/ zbirali samo podatke, ki jih bodo posamezniki/stranke prostovoljno navedli za potrebe spletnega nakupa. Med te podatke sodijo: ime, priimek, naslov, paypal račun, TRR številka posameznika/stranke. Vsi navedeni podatki NE bodo uporabljeni za nadaljno obdelavo, profiliranje, za oglaševanje ali posredovani tretji osebi. Obdelava je potrebna IZKLJUČNO za sklenitev in izvedbo nakupa blaga v spletni trgovini.

V kolikor želite, da se navedni podatki, ki so bili zbrani v procesu spletnega nakupa zbrišejo iz naše evidence, nam to sporočite na elektronski naslov:info@denisedame.com . V tem primeru vam izdelka ne bomo mogli reklamirati ali vrniti kupnine.

Podatki prodajalca:

  • Naziv: HOUSE OF DAME, Denise Dame s.p.
  • Davčna številka: 26413949
  • Matična številka: 8074925000
  • Naslov: Ob Suhi 3A, Ravne na Koroškem, 2390 Ravne na Koroškem
  • E-pošta: info@denisedame.com

Cene

Vse cene izdelkov so navedene v EUR in so končne cene izdelkov saj se DDV ne obračunava po 1. točki 94. člena ZDDV-1. Cene so zagotovljene za trenutek naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Naročila - koraki nakupa

1.) Blago lahko naročate preko spleta 7 dni v tednu in 24 ur na dan.
Preden naročite blago, lahko popravljate vsebino naročila v nakupovalni košarici. V košarici lahko izdelke dodajate, spreminjate količino in brišete posamezne izdelke. Če ste prepričani, da želite izdelke, ki jih imate v nakupovalni košarici kupiti, kliknite na blagajni na strani s pregledom vašega naročila, gumb »Nadaljuj na naslednji korak«.

V primeru, da kupujete prvič kliknite na gumb »Nov račun«. V kolikor ste že registrirani, kliknite na gumb »Prijavi se« in vpišite samo naslov elektronske pošte in svoje geslo. Na ustvarjanje uporabniškega računa oz. k vpisu v obstoječega, boste napoteni tudi med nakupovalnim procesom, v kolikor v obstoječi uporabniški račun niste vpisani ali ga še nimate.

Kot registriran uporabnik boste lahko pregledovali svoja naročila.

Nakup preko ponudnika PayPal potrdite s klikom na »Pay Now« na strani za varen način plačevanja Pay Pal, kamor vas sistem preusmeri. Potrditev oddaje naročila boste takoj prejeli na vpisan elektronski naslov.

Nakup s plačilom na TRR ponudnika (plačilo UPN) opravite z izbiro UPN na blagajni, zaključkom naročila s klikom na "Nadaljuj na naslednji korak" na isti strani ter z nakazilom po navodilih na TRR oz. poslovni račun ponudnika. V kolikor uporabnik izbere plačilo na TRR ponudnika preko UPN in plačilo ni vidno pri ponudniku v roku 3 delovnih dni, ponudnik prekine naročilo.

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let.

Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

2.) Naročilo plačano - pogodba sklenjena 
Ponudnik po prejetem plačilu naročilo odpremi. Ko ponudnik prejme plačilo se šteje, da je naročilo plačano in je pogodba sklenjena. Ponudnik si pridružuje pravico, da piše uporabniku na njegovo elektronsko pošto. 

3.) Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim računom.

Plačilo in dostava

Naročeno blago kupec plača preko PayPal-a (omogoča uporabo kreditnih ter debetnih kartic kot so Eurocard/Mastercard ali Visa ipd...) ali na TRR ponudnika z UPN.

Zagotavljamo vam dobavo v 5 delovnih dneh vsega naročenega blaga iz naše zaloge. Vsi artikli, ki so v postopku vašega nakupa označeni z nakupovalno košarico, so v tem trenutku dejansko na zalogi v naši trgovini. Do izjeme lahko pride le v primerih več hkratnih naročil zadnjih kosov. V tem primeru ima prednost prve izdobave prvo oddano naročilo. Seveda se bomo potrudili, v kolikor je mogoče, izdobaviti tudi preostala naročila.

Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije d.o.o. Vsa naročila bodo odpremljena v 5 delovnih dneh od naročila (pod pogojem, da je blago na zalogi). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Dostava blaga je omejena na ozemlje Republike Slovenije.  Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob naročilu.

Strošek dostave je vključen v ceno.

Vračilo blaga

Kupec lahko naročeno blago iz kakršnega koli razloga vrne, če v 14 dneh pisno sporoči, da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V naslednjih 30 dneh pa mora v tem primeru nerabljeno in nepoškodovano blago vrniti v originalni embalaži. Kupnino za vrnjeno blago bomo kupcu vrnili na transakcijski račun najkasneje v 30 dneh. Morebitne stroške vračila krije kupec.

Obrazec za odstop od pogodbe nakupa izdelkov je na voljo TUKAJ.

Izdelke, ki jih zaradi njihove narave ni mogoče vrniti po pošti, po naročilu prodajalca pobere dostavna služba, ki jo določi prodajalec. Stroške vračila artiklov krije kupec.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljavcu blaga (Pošta Slovenije d.o.o.). Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Reklamacija

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem kupec blago reklamira z obvestilom preko elektronske pošte ali na telefon prodajalca in nato vračilom blaga po pošti. Po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem je možno blago vrniti tudi osebno.

Stvarna napaka

Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna:

  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Uveljavljanje stvarne napake

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Za uveljavljanje stvarne napake izpolnite obrazec, ki ga najdete TUKAJ.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila ZVPot.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati, o poteku postopka.

V primeru težav lahko kupec ponudnika HOUSE OF DAME, Denise Dame s.p., kontaktira po elektronski pošti na info@denisedame.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na sedež ponudnika, HOUSE OF DAME, Denise Dame s.p., Ob Suhi 3A, Ravne na Koroškem, 2390 Ravne na Koroškem.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi HOUSE OF DAME, Denise Dame s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Skladno z uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. PR, šport in trgovina, d.o.o., objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

Povežimo se

Denise Dame

Ukvarjam se z manekenstvom, to me namreč res veseli in želim početi dokler bom mlada in čudovita. Zato sem zelo strastna tudi glede mode in glamurja.

Želim vam predstaviti svoj luksuriozen način življenja in vas podučiti o kakšni tematiki, ki je v mejah naše majhne Slovenije zaenkrat še tabu.